Чернігів: суд скасував «таємне» рішення з підвищення тарифів на проїзд

chernigiv transporЧи будуть чернігівці знову (поки що) їздити в маршрутках по 2,5 гривні?

Чернігівська обласна організація партії Демократичний Альянс 3 березня 2015 року звернулася до Деснянського районного суду м. Чернігова з клопотанням про забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня 2015 року «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті». Суд, розглянувши позовну заяву, ухвалив клопотання та призупинив дію рішення виконкому щодо проїзду в громадському транспорті.

В позовній заяві активісти вказують на суттєві порушення регламенту виконавчого комітету, Закону України «Про засади державної політики у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про доступ до публічної інформації». Ухвала негайно надсилається до суб’єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов’язковою для виконання.

транспорт (2)
Для збільшення ілюстрації клацніть по ній

 

транспорт (1)

Отже, з 7-го квітня чернігівці їздитимуть по старій ціні квитка – 2 і 2,5 грн в автобусах, які працюють в загальному режимі та в режимі маршрутного таксі. В тролейбусах – 1,5 грн.

Нагадаємо, що 30 березня, виконком міської ради приховано, без участі громадськості і представників ЗМІ, підняв вартість проїзду в міському транспорті на своєму позачерговому засіданні. Хоча засідання планувалося лише шостого квітня. В зв’язку з цим Чернігівською обласною організацією політичної партії «ДемАльянс» було подано адміністративний позов до Деснянського районного суду м. Чернігова про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті».  Відповідачем даної справи є Виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Тетяна РОМАНОВА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?